Pressmeddelande 2024-02-19

I dag släpps betaversionen av Figgy – ett nytt program där bolag enkelt kan skapa en professionellt designad årsredovisning på ett ögonblick. Nu kan användare helt kostnadsfritt prova det revolutionerande programmet.
– Vi är mycket glada över att i dag kunna presentera resultatet av ett års utvecklingsarbete som har skett helt i Sverige, säger Carl-Magnus Falk som är utvecklingschef och en av grundarna.

Figgy är en molnbaserad, AI-stödd SaaS-lösning som ger årsredovisningen ett snyggt och proffsigt utseende med bara några klick. Figgy skapar helt automatiskt designen utifrån den formella årsredovisningen. Du bestämmer själv om och vad du vill redigera. Till exempel kan du byta ut texter eller bilder eller lägga till nya avdelningar. Flera olika designmallar finns att välja på. Det färdiga resultatet är en professionellt designad webbplats som du öppet kan dela direkt eller lägga till på företagets vanliga webbplats.

Samarbete mellan ekonomi, design och teknik

– Figgy är en unik SaaS-lösning inom fintech, i skärningspunkten mellan ekonomi och design, säger Jenny Gemzell som är VD för Figgy AB.

– Betaversion betyder att vi själva inte anser att programmet är helt färdigt. Det kan finnas mindre buggar eller saknas funktioner som är planerade. Betaversionen är därför gratis att använda, ända fram tills den färdiga versionen av Figgy släpps senare i år. Programmet är tänkt att bli en integrerad del av andra ekonomisystem, men kan redan nu användas fristående, säger Carl-Magnus Falk.

Bolaget Figgy AB är grundat och samägt av Falköga Tech Hub och Kate designstudio.

Falköga Tech Hub drivs av entreprenören Carl-Magnus Falk och har tidigare bland annat utvecklat Agoy – en SaaS-lösning för ekonomisk avstämning, bokslut och skatt. 2022 köptes Agoy av Fortnox för drygt 50 miljoner kronor och går numera under namnet Fortnox Bokslut & Skatt.

Mångfaldigt prisbelönade Kate designstudio drivs av Jenny Gemzell och Åsa Widén. De har utvecklat webbaserade årsredovisningar och arbetat med designutveckling och innehållsproduktion för bland andra FAR och Tidningen Balans.

I det starka Figgy-teamet ingår även flera personer som gjorde Agoys snabba tillväxtresa möjlig, bland andra marknadschefen Urban Gyllström och seniora programutvecklaren Tobias Hultman.

– Att redan ha gjort en framgångsrik exit med en liknande SaaS-lösning inom fintech ger oss många fördelar. Vi kan enklare undvika fallgropar, har med oss ett enormt kontaktnät och har en stabil finansiell grund i Falköga Tech Hub. Den samlade erfarenheten i teamet är ovärderlig och smått unik. Dessutom har vi ett advisory board med en enorm samlad kunskap, säger Carl-Magnus Falk.

Öppnar en ny marknad

Med Figgy kan användaren skapa en webbaserad professionellt designad årsredovisning på ett ögonblick. Detta innebär att Figgy skapar en webbsida för den designade årsredovisningen, som användaren lätt kan länka till sin egen hemsida. Gör man ändringar i årsredovisningen i Figgy, uppdateras denna webbsida automatiskt. Webbsidan fungerar precis som en ”vanlig” hemsida, det behövs inga behörigheter för åtkomst eller liknande.

– Fram tills nu har det bara varit större eller börsnoterade bolag som tycker att det är värt kostnaden att producera en visuellt tilltalande årsredovisning, säger Åsa Widén som är delägare, prisbelönt art director och creative director på Kate designstudio.

– Vi har länge märkt av ett stort intresse från företag att skapa snyggare, mer säljande årsredovisningar än de har i dag, men kostnaderna har gjort att de ryggar tillbaka. Med Figgy krymper kostnaderna betydligt och öppnar för att även mindre företag ska kunna formge sin årsredovisning snyggt och dra nytta av den kommunikationspotential som finns i samband med ekonomisk rapportering. Det ger ett professionellt intryck till aktieägare, investerare och andra intressenter. Stora företag kan å sin sida kraftigt skära kostnaderna jämfört med att designa årsredovisningen manuellt. Den potentiella marknaden för Figgy är enorm, säger Jenny Gemzell.

Utöver grundarnas investeringar så har utvecklingen av Figgy finansierats genom två lyckade nyemissioner. Intresset har varit stort från investerare redan från start. Flera redovisningsbyråer har blivit delägare, eftersom man ser att Figgy kan utöka tjänsteutbudet när digitaliseringen pressar på. Hittils har 3 500 000 kronor investerats i Figgy. Framgent kommer en till, mindre, nyemission göras för att färdigställa det allra sista. Någon värdering för denna investeringsrunda är inte satt ännu.

Mer info

Du kan skapa ett konto och prova programmet helt gratis på figgy.se/app.

Kommentarer och intervjuer

Carl-Magnus Falk och Jenny Gemzell finns tillgängliga för kommentarer och intervjuer.

Kontakt

Carl-Magnus Falk, falk@falkoga.com, 070-454 03 21

Jenny Gemzell, jenny@kate.nu, 070-849 42 45

Ladda ned det här pressmeddelandet som pdf.