Alternativet till dålig design är alltid dålig design, för det finns ingen icke-design, konstaterar Adam Judge i sin bok “The Little Black Book of Design”.

Hur gärna vi skulle vilja så går det inte att komma undan att allt vi gör kommunicerar. Vi kan inte bortse från vissa delar – en årsredovisning till exempel – och hoppas att ingen märker att den är ful.

Varför inte vända på det? Varför inte använda möjligheten som en årsredovisning ger att kommunicera? Varför inte utnyttja den till att marknadsföra vårt företag, berätta vad vi gör och stärka vårt varumärke? Stoppa inte undan årsredovisningen i byrålådan. Se den istället som en möjlighet att kommunicera med kunder och intressenter!

Figgy är ett nytt molnbaserat program som ger din årsredovisning en professionell design på bara några klick. Välj hur mycket du själv vill styra utformningen och hur mycket Figgy ska göra automatiskt. När du är klar skapas automatiskt en webbsida med årsredovisningen. Dela sidan direkt eller infoga den i ditt företags vanliga sajt.

Figgy befinner sig i utvecklingsstadiet och genomför just nu användartester. Skarp version beräknas släppas i början av 2024.