Figgy är en ny tjänst där bolag enkelt kan ladda upp årsredovisningen och få den professionellt designad på nolltid.

Figgy är en molnbaserad, AI-stödd SaaS-lösning som ger årsredovisningen ett snyggt och proffsigt utseende på bara några klick. Figgy skapar helt automatiskt designen utifrån en uppladdad formell årsredovisning. Du kan själv vara med och styra utformningen om du vill. Figgy befinner sig i utvecklingsstadiet och kommer att genomföra användartester under sommaren. Skarp version beräknas släppas hösten 2023.

Samarbete mellan ekonomi, design och teknik

Bolaget Figgy AB är grundat och samägt av Falköga Tech Hub och Kate Designstudio.

Falköga Tech Hub drivs av entreprenören Carl-Magnus Falk och har tidigare bland annat utvecklat Agoy – en SaaS-lösning för ekonomisk avstämning, bokslut och skatt. 2022 köptes Agoy av Fortnox för drygt 50 miljoner kronor och går numera under namnet Fortnox Bokslut & Skatt. Intäkten från försäljningen återinvesterades i Falköga Tech Hub och är grundplåt för flera andra program som nu är under utveckling. Utöver Figgy kommer fler program att presenteras inom kort.

Mångfaldigt prisbelönade Kate Designstudio drivs av Jenny Gemzell och Åsa Widén. Jenny och Åsa har utvecklat webbaserade årsredovisningar och arbetar med designutveckling och innehållsproduktion för bland andra FAR och Tidningen Balans. Jenny Gemzell blir nu också Vd för nystartade Figgy AB.

I det starka Figgy-teamet ingår även flera personer som gjorde Agoys snabba tillväxtresa möjlig, bland andra marknadschefen Urban Gyllström. Såväl inom programutveckling som projektledning, varumärkesbyggande, marknadsföring och försäljning finns rutinerade personer med stor erfarenhet av att framgångsrikt ta SaaS-startups till marknaden. Produktägaren Jessica Nyström (lilla bilden) har tio års erfarenhet från produktutveckling hos Fortnox och från olika redovisningsbyråer.

”Ligger rätt i tiden”

– Intresset för digitalisering och automatisering fortsätter att öka kraftigt inom ekonomi, redovisning och finans, säger Falköga Tech Hubs vd och grundare Carl-Magnus Falk. Han har en bakgrund som auktoriserad revisor och kan sin gamla bransch mycket väl.

– Med Jessica och hennes bakgrund stärker vi ytterligare vår koppling till redovisningsbranschen, påpekar Carl-Magnus Falk.

– Det här är branscher som kom igång sent med sin digitala transformation men där många företag nu har omfamnat utvecklingen och är mycket positivt inställda till nya digitala verktyg och automatisering som utrotar onödigt krångel. Figgy ligger helt rätt i tiden och alla de program som Falköga Tech Hub nu håller på att utveckla möter identifierade kundbehov. Programmen – som saknar konkurrenter – bryter ny mark och fokuserar på områden där det tidigare har saknats bra lösningar, berättar Carl-Magnus Falk.

”Öppnar en ny marknad”

Figgy fokuserar på allra sista länken i kedjan i arbetet med årsredovisningen. Efter att den formella årsredovisningen är färdig och uppladdad till Figgy så stöper programmet om den i en attraktiv och professionell form. Figgy har även utvecklat ett helt nytt sätt att presentera årsredovisningen på webben.

– Fram tills nu har det nästan bara varit större eller börsnoterade bolag som tycker att det är värt kostnaden att producera en grafiskt tilltalande årsredovisning, säger Åsa Widén som är delägare, prisbelönt art director och creative director på Kate designstudio.

– Vi har länge märkt av ett stort intresse från företag att skapa snyggare årsredovisningar än de har i dag, men kostnaderna har gjort att de ryggar tillbaka. Med Figgy krymper kostnaderna betydligt och öppnar för att även mindre företag ska kunna formge sin årsredovisning snyggt och dra nytta av den kommunikationspotential som finns i samband med ekonomisk rapportering. Det ger ett professionellt intryck till aktieägare, investerare och andra intressenter. Stora företag kan å sin sida kraftigt skära kostnaderna jämfört med att designa årsredovisningen manuellt. Den potentiella marknaden för Figgy är enorm, säger Jenny Gemzell, Vd för Figgy AB och Kate designstudio.

(Foto: Isabell Sarria Hernek)

 

Mer info

Kommentarer och intervjuer

Carl-Magnus Falk och Jenny Gemzell finns tillgängliga för kommentarer och intervjuer.

Kontakt

Carl-Magnus Falk, falk@falkoga.com, 070-454 03 21

Jenny Gemzell, jenny@kate.nu, 070-849 42 45

Bilder

Högupplöst pressbild för fri publicering i samband med texter om Figgy AB kan laddas ned från https://figgy.se/press

Ladda ned pressmeddelande som pdf.

Högupplöst bild för nedladdning finns på Pressidan.