Maria Almegård är en av investerarna i Figgy och medlem i advisory board. Maria är auktoriserad redovisningskonsult och driver byrån Almegård redovisningsbyrå AB.

Varför valde du att gå in som investerare?
– För mig var det helt avgörande att det var Carl-Magnus Falk som låg bakom Figgy. Dessutom i en oslagbar kombination med Kate designstudio. Jag har ett stort förtroende för Carl-Magnus Falk och vet att Figgy kommer att leverera en unik (och rolig) produkt till marknaden. Jag kan inte nog betona det, att det var viktigt att just Carl-Magnus var en av de drivande personligheterna bakom Figgy. Han har tidigare skapat helt fantastiska programvaror som jag arbetar i dagligen.

Vad kan du bidra med i utvecklingen av Figgy?
– Jag har lång erfarenhet av att arbeta med årsredovisningar, både som auktoriserad redovisningskonsult och som ekonomichef. Jag är en typisk produktanvändare. Tänker hela tiden på programvaran utifrån användarperspektivet. Nu har jag möjlighet att tycka till om både användarvänlighet och design innan lansering. Sen ligger både marknadsföring och affärsutveckling mig varmt om hjärtat.

Vilken tror du är den största nyttan med Figgy?
– Jag blir nästan lyrisk när jag tänker på Figgy, äntligen kan vi skapa designade årsredovisningar! Enkelt och oerhört tidseffektivt dessutom. En designad årsredovisning är ett starkt verktyg med många användningsområden: rekrytera medarbetare, dialog med potentiella investerare, marknadsföring. Kortfattat kan Figgy indirekt användas för att expandera verksamheter på olika sätt. Jag kommer absolut att använda mig av den möjligheten.